Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de leenvorm die zich onder het grootste aantal namen verschuilt. Een autofinanciering bestaat bijvoorbeeld gewoon uit een persoonlijke lening. Maar ook bestaat het computerkrediet, vakantiekrediet en het zogenoemde caravankrediet uit een persoonlijke lening. En zo zijn er nog tientallen op te noemen.

Een persoonlijk krediet is een aflopend en consumptief krediet. Dit wil zeggen dat u de lening in een afgesproken aantal termijnen aflost en dat u het geld besteedt aan beperkt houdbare producten of diensten. Uw maandlasten blijven gedurende de hele looptijd gelijk. Ook voor een onstabiele rente hoeft u zich geen zorgen te maken, de rente van een persoonlijke lening staat immers vast. Eén ding staat vast: met een persoonlijke lening kunt u zeker en verstandig lenen!

Boetevrij aflossen en opnieuw opnemen?
In tegenstelling tot een doorlopend krediet is het in veel gevallen heel lastig om geld lenen door middel van een persoonlijke lening flexibel te noemen. Vaak is het niet mogelijk om eenmaal afgeloste geldbedragen opnieuw op te nemen. Ook vervroegd aflossen zonder een boete te betalen is vaak niet aan de orde van de dag. Deze punten zijn echter afhankelijk van de voorwaarden die de geldverstrekker stelt. Er zijn wel enkele verstrekkers die deze vrijheden (beperkt) toelaten.